PDL va depune marți la Camera Deputaților o moțiune simplă pe tema managementului din companiile de stat, în care reclamă instalarea în funcții a unor clienți politici ai USL, a anunțat luni deputatul PDL, fostul ministru al Transporturilor Alexandru Nazare.
Democrat-liberalii cer reluarea imediată a procedurilor în acele cazuri unde numirile au inclus persoane implicate politic, instalarea în funcții a unor manageri privați profesioniști. Mai mult, pedeliștii au prezentat o listă cu oameni de partid puși în conducerea companiilor de stat. În plus, a precizat Nazare, există și „supereroii, abonații la sinecuri, cei care sunt manageri în două-trei companii simultan”.
Din această ultimă categorie, au fost menționați Dumitru Pârvulescu, fost secretar general adjunct în Ministerul Economiei, inculpat într-un dosar de abuz în serviciu, acum președintele consiliului de supraveghere de la Transelectrica și membru în Consiliul de Administrație de la Salrom; Bogdan Găurean, membru în Consiliul de Administrație la Compania Națională Aeroporturi București și consilier personal al ministrului Fenechiu; Liviu Radu director general la Compania Națională Aeroporturi București, președinte al Consiliului de Administrație la CFR Marfă și membru în CA la Salrom; Radu Cernov, fost asociat în firma de avocatură a ministrului Dan Șova, acum în conducerea Transgaz.
Pe lista managerilor cu carnet de partid, Nazare i+a pus pe Lucian Băluț, fostul șef al organizației miunicipale PSD Constanța, acum director general la Administrația Porturilor Maritime; Daniel Georgescu, consilier local PSD Constanța, acum director general la Administrația Canale Navigabile, Aurel Radu de la Metrorex; Laurențiu Ciurel de la Complexul Energetic Oltenia, fost președinte PSD Gorj; Aurel Bucur, de la Salrom, consilier local PSD Tg Ocna sau Ion Smeiani, fost secretar de stat PSD, acum șeful Poștei Române. două-trei companii simultan, sau ambitioși care au făcut tot posibilul să ajungă pe funcție, deși nu aveau nicio legatură cu domeniul.
„Guvernul Ponta a călcat în picioare Ordonanța 109, Ordonanța care statua modul în care se pune în practică managementul privat și putem constata că nu am avut nici independența acestor manageri privați, cum nu am avut nici o procedură de selecție transparentă. De fapt, managerii acceptați de partid, acceptați de USL sunt cei care se bucură de stabilitate, iar cei care nu sunt obedienți față de USL sunt cei care sunt dați afară. Unii au demisionat deja, unii sunt pe cale să demisioneze. În orice caz, probabil că viziunea USL în implementarea managementului privat este una în care toate talentele, geniul, din acest punct de vedere, e concentrat undeva în Kiseleff sau Aviatorilor”, a mai declarat fostul ministru al Transporturilor.